Nieuws

Update april 2023
Het zwembad werd onlangs opnieuw geconfronteerd met een enorme tegenvaller. De kosten voor het coaten van het wedstrijdbad waren met ruim 130% gestegen! Dit zou betekenen dat deze werkzaamheden niet uitgevoerd zouden kunnen worden. Het goede nieuws is dat de gemeente deze kosten voor haar rekening neemt. Als wij goed geïnformeerd zijn, starten de werkzaamheden in week 18 (1 mei). Het is een weersafhankelijk klus, dus wij weten niet wanneer e.e.a afgerond is. Wij houden u op de hoogte.

————————————————————————

Nu het zwemseizoen 2023 weer nadert vragen velen zich af of er dit jaar weer gezwommen kan worden in Hoogkerk. Zoals u wellicht heeft gelezen zijn de herstelwerkzaamheden aan het wedstrijdbad begonnen. De bodem van het bad is inmiddels gestabiliseerd en de dilatatie wordt binnenkort gerepareerd. Daarna is het de bedoeling dat het bad opnieuw gecoat gaat worden. Wat ons echter zorgen baart zijn de enorm hoge energietarieven. Zonder extra steun is het onmogelijk om het zwembad op een verantwoorde manier te exploiteren. Op dit moment zijn wij in overleg met de gemeente om te onderzoeken of het zwembad dit seizoen opengesteld kan worden voor bezoekers. Wij zullen u op de hoogte houden…..

bericht 15 augustus 2022:
Goed nieuws!

De schade aan het wedstrijdbad gaat hersteld worden!
Details over de uitvoering van deze werkzaamheden zijn nog niet bekend, maar wij zijn in ieder geval blij dat er stappen gezet kunnen gaan worden.  Bij nieuws zullen wij de berichtgeving via een update aanpassen.

bericht 9 mei 2022:

Helaas moeten wij concluderen dat de diverse onderzoeken die naar het ontstaan van de schade gedaan zijn nog geen duidelijkheid geven. Wij begrijpen dat onze bezoekers/zwemmers popelen om weer gebruik te kunnen maken van hun zwembad maar het is een gecompliceerde schade die niet op korte termijn opgelost kan worden. Het onderzoek is nog steeds gaande en het ziet er niet naar uit dat het zwembad op korte termijn open gaat.

Oorspronkelijk bericht :

Als gevolg van een tot op heden onbekende oorzaak is er in het wedstrijdbad een breuk ontstaan over de hele breedte van het bad. Op dit moment wordt er een onderzoek gedaan naar de de oorzaak. Het is dus nog onduidelijk welke gevolgen dit heeft voor het zwemseizoen. Voorlopig blijft het zwembad helaas voor onbepaalde tijd gesloten. Wij zullen u op de hoogte houden via de website  en/of Westerkrant.