Zwembad Hoogkerk

Waterzuivering

 

In de Wet Hygiëne Veiligheid Zwemgelegenheden heeft de overheid vastgelegd aan welke eisen inzake veiligheid en hygiëne zwembaden moeten voldoen.

Er mogen bijvoorbeeld geen uitstekende delen aan de bassins of gebouwen zitten, geen los liggende of verzakte tegels zijn. De douches en toiletruimten dienen schoon en veilig te zijn. Maar ook de waterkwaliteit in de bassins moet voldoen aan wettelijke voorschriften. Er mogen geen schadelijke stoffen in het water aanwezig zijn. Om dat te bereiken moet het zwemwater met een voorgeschreven snelheid door een filter stromen om vuil en schadelijke stoffen te

 

verwijderen.

Daarna worden chemicaliën toegevoegd om de Ph waarde op peil te houden en schadelijke stoffen te vernietigen.

Het Zwembad Hoogkerk heeft een ultra moderne waterzuiveringsinstallatie die door Giebros BV te Numansdorp speciaal voor ons zwembad is gebouwd. De installatie is geheel geautomatiseerd en wordt door een computer aangestuurd. Ontstaat er toch een storing dan worden bestuursleden of de badmeester automatisch door een telefoonmodem geïnformeerd en kan er direct actie ondernomen worden om de storing te verhelpen.

Aan de hand van de foto´s zullen wij in het kort uitleggen hoe onze waterzuiverings installatie functioneert.

 


Laatste update op 05 april 2011 door Steven
Copyright © 2018 | Webdesign door Purplemelon